Νίκος Καραγιάννης

Νίκος Καραγιάννης

Γεννήθηκε στο Χολαργό όπου έζησε τα μαθητικά του χρόνια μέχρι να φύγει για σπουδές αρχικά στην Αυστρία και μετέπειτα στη Γερμανία. Επέστρεψε το 1981, Διπλωματούχος Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Λειψίας και εργάσθηκε ως Καθηγητής Εφαρμογών στο ΤΕΙ της Αθήνας και στη συνέχεια ως προϊστάμενος τεχνικός πωλήσεων και διευθυντής παραγωγής στον τομέα των γραφικών τεχνών.
Πάνω από 20 χρόνια εργάσθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΙΕΤΑ), τα περισσότερα από αυτά σαν υπεύθυνος παραγωγής τραπεζογραμματίων και την αντιπροσώπευσε στις διαδικασίες σχεδιασμού, παραγωγής και έκδοσης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος (EURO), συμμετέχοντας ενεργά στις αντίστοιχες Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Στο παραπάνω διάστημα έλαβε τον τίτλο του Master of Science στις Επιστήμες των Αποφάσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε δραστήρια με τα τοπικά θέματα, αρχικά του Δήμου Χολαργού και στη συνέχεια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, όπου είναι Δημοτικός Σύμβουλος από τον Ιανουάριο του 2018 ως και σήμερα.
Ζει μόνιμα στο Χολαργό με τη σύζυγό του Ρούλη Μπούα και τον γιό τους Νικόλα.