Νικήτας Κανάκης – Υποψήφιος Δήμαρχος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΝΑΚΗΣ

τ. Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου

 

Γεννήθηκα το 1967 στην Αθήνα. Η καταγωγή μου είναι από τα χωριά του Πάρνωνα στην Πελοπόννησο. Πιο συγκεκριμένα, από τον πατέρα μου από το χωριό Τσιτάλια της Κυνουρίας και από την πλευρά της μητέρας μου από το Βυζαντινό Γεράκι στη Λακωνία.

Ζω στον Χολαργό συνεχώς από το 1974, πάντα στο πατρικό μου σπίτι, στην οδό Μέτωνος.

Σχολείο πήγα στον Χολαργό και αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Χολαργού το 1985.

Σπούδασα Οδοντιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (1991), και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας το 1992 συνέχισα τις σπουδές μου στο Leeds Dental Institute του Πανεπιστήμιου του Leeds στη Μεγάλη Βρετανία όπου ειδικεύτηκα στην παιδοδοντία και την οδοντιατρική ειδικών ασθενών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα άσκησα την οδοντιατρική ιδιωτικά.

Tο 2007 επέστρεψα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου συνέχισα σε μεταπτυχιακό επίπεδο (M,Med.Sc) στο τμήμα Διεθνούς Ιατρικής – Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας.

Είμαι μέλος των Γιατρών του Κόσμου από το 1993 συμμετέχοντας ανελλιπώς σε όλες τις δράσεις της Οργάνωσης. Είτε ως εθελοντής σε εμπόλεμες ζώνες και φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο (Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Κόσοβο, Ερυθραία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ινδία, Τουρκία, Ουγκάντα, Τανζανία, Κουρδιστάν κλπ), είτε σε ιατρικές αποστολές στην Ελλάδα. Παράλληλα συμμετείχα ενεργά στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, δουλεύοντας πάντοτε εθελοντικά σαν Παιδοδοντίατρος.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Οργάνωσης από το 1999 και εκλεγμένος Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου (2009-2013, 2015-σήμερα).

Από το 2009 εργάζομαι στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά ως Προϊστάμενος Κοινωνικών Δράσεων.