Μαρία Γκίνη

Μαρία Γκίνη

Γεννήθηκα το 1955 στην Κερατέα- Αττικής και κατοικώ από το 1985 στο Χολαργό.

Σπούδασα Τοπογράφος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. (1979) και είμαι κάτοχος Master of Science στην  Υδρολογία (Purdue University, USA, 1981) και Master of Science στα Υδραυλικά Έργα  (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτη-MIT, USA, 1984). Είμαι μητέρα δύο υιών  Μηχανολόγων Μηχανικών κατοίκων Χολαργού.

Εργάζομαι από το 1985 στο δημόσιο τομέα, μέχρι το 2009 στο Υπουργείο Ανάπτυξης και από το 2009 μέχρι σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου κατέχω θέση Δ/ντριας από το 2009 σε θέματα σχετικά με τους υδατικούς πόρους.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα έχω ασχοληθεί με συνδικαλιστικά αιτήματα-προβλήματα του χώρου όπου σπούδαζα και όπου εργαζόμουν.

Πιστεύω πως με την ενασχόλησή μου με τα κοινά θα συμβάλω σε πολλούς τομείς ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και πρωτίστως  στη δημιουργία μιας πόλης φιλικής και βιώσιμης.

Λόγω ειδικότητας μπορώ να συμβάλλω σε θέματα Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Υδραυλικών Έργων,  προστασίας της πόλης από πλημμύρες, αποστράγγισης των οδών και κοινόχρηστων χώρων, άρδευσης πρασίνου  κλπ.

Πιστεύω πως με τη θέληση και την επιμονή που διαθέτω, με συλλογική προσπάθεια των μελών της παράταξής μας και μέσω της συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους  μας για μια καλύτερη πόλη σε όλους τους τομείς.