Ευάγγελος Τερζής

Ευάγγελος Τερζής

Γεννήθηκε το 1957. Ζει στο Χολαργό για πάνω από δεκαπέντε χρόνια και είναι παντρεμένος με την Ιωάννα, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Είναι Πτυχιούχος Τεχνολόγος Μηχανικός του ΤΕΙ Πειραιά και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Bradford (Ηνωμένο Βασίλειο). Εργάστηκε στο Τμήμα Περιβαλλοντικής επιστήμης του Πανεπιστημίου του Bradford, όπου δίδαξε για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνιά ως καθηγητής Περιβαλλοντικής Επιστήμης. Διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.Αν.).

Έχει διδάξει για θέματα περιβάλλοντος στο AΤΕΙ Κρήτης, καθώς και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό. Έχει εργαστεί στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση WWF-Ελλάς, ως υπεύθυνος πολιτικής για το νερό και τη ρύπανση. Έχει εκτεταμένη γνώση και εμπειρία σε ζητήματα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που συμπεριλαμβάνουν την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και στη σύνδεση αυτών των θεμάτων με την βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα τελευταία χρόνια, εργάζεται ως Ελεύθερος επαγγελματίας- Τεχνολόγος Περιβάλλοντος σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων. Είναι συγγραφέας σημαντικού αριθμού επιστημονικών εργασιών, συμπεριλαμβανομένων δύο βιβλίων, σχετικών με τη διαχείριση των αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδάτων (IWA) και της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων (ISWA). Ως ελεύθερος επαγγελματίας συνεργάζεται με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα σχετικά με τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων.