Ανδρέας Κουζέλης

Ανδρέας Κουζέλης

Ο Ανδρέας Κουζέλης γεννήθηκε το 1968. Από το 1970 είναι μόνιμος κάτοικος Χολαργού.
Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 2003. Είναι ανάπηρος συγγραφέας, με πλούσιο λογοτεχνικό έργο και άρθρα δημοσιευμένα στον τοπικό και στον ημερήσιο τύπο.
Από πολύ νωρίς εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό και ακτιβιστικό κίνημα των αναπήρων για την δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας, μέσα από τις πρακτικές του κοινωνικού μοντέλου.
Το 1999 ιδρύει τις εκδόσεις «ΕΚΚΙΝΗΣΗ», με σκοπό την προβολή των ανάπηρων καλλιτεχνών τόσο στην λογοτεχνία όσο και στο υπόλοιπο φάσμα της τέχνης.
Από τις κορυφαίες στιγμές των εκδόσεων «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» είναι η συνεργασία τους με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και η έκδοση για πρώτη φορά στην Ελλάδα του μηνιαίου
ένθετου περιοδικού ΑΝΑΜΕΣΑ, του πρώτου (και τελευταίου μέχρι σήμερα) που ασχολήθηκε αποκλειστικά με θέματα κοινωνικού αποκλεισμού.
Εξίσου σημαντική στιγμή ήταν η έκδοση του μηνιαίου τοπικού περιοδικού «ΠΕΡΙ-ΚΛΕΟΥΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ», το οποίο κυκλοφόρησε από το 2000 έως το 2006, με πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα,  συνεντεύξεις και πολιτικές αναλύσεις του Δήμου Χολαργού.
Αν και έχει δυσαρθρία έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια, ημερίδες και παρουσιάσεις βιβλίων ως βασικός ομιλητής τόσο σε κοινωνικά όσο και σε πολιτιστικά θέματα.
Επί δημαρχίας Δημήτρη Νικολάου υπήρξε σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χολαργού από το 2006 ως το 2010, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι τομές σε θέματα
κοινωνικής πολιτικής υπερβαίνουν τις νόρμες των κομματικών αγκυλώσεων.
Για την υποψηφιότητα του ως Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Νικήτα Κανάκη ο Ανδρέας Κουζέλης δηλώνει:
«Σήμερα που ο τόπος μας βιώνει μια τόσο βαθιά ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση, οφείλουμε να στραφούμε σε πιο ανθρωποκεντρικές πολιτικές. Ειδικά η Δημοτική αρχή έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να επενδύει στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών Παπάγου-Χολαργού.
Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από ένα εμπεριστατωμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, αλλά κυρίως από άτομα που διαθέτουν την τεχνογνωσία να το υλοποιήσουν.
Γνωρίζοντας προσωπικά τον Γιατρό του Κόσμου Νικήτα Κανάκη, την επιστημονική του κατάρτιση και την κοινωνική του δράση, έχω τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναγέννηση της πόλης μας μέσα από την εφαρμογή του εμπεριστατωμένου και ρεαλιστικού προγράμματός του. Είμαι πεπεισμένος ότι η εκλογή του εγγυάται την ουσιαστική κοινωνική πολιτική στον Δήμο μας, στην οποία θα συμβάλλω κι εγώ με όλες τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου.»

Διαβάστε περισσότερα: https://kouzelis.webnode.gr